Conijn en Kruiver Nederlands Kampioen Indoor junioren-A

29 January

Team Distance Runners

Posted by:


GRONINGEN – TDR-atleten Tjerk Conijn en Manon Kruiver zijn zaterdag bij de nationale indoorkampioenschappen voor junioren A beiden eerste geworden op de 1500 m. Conijn bleef nummer twee nipt voor en Kruiver wist ruim te winnen van haar naaste concurrentes.

Tjerk Conijn
Bij de jongens junioren-A was het deelnemersveld niet heel sterk bezet door het afmelden van topfavoriet Michel Kerkdijk. Hierdoor waren alle ogen op Conijn gericht. Dat hij goed met de druk om kan gaan en een toernooiloper is bewees hij opnieuw. Na drie van de negen ronden nam Conijn het initiatief door uit de kopgroep te vertrekken. Hij trok het tempo goed door en wist zo al zijn concurrenten voor te blijven door te finishen in een goede 4:03,02 min. De nummer twee kwam het laatste stuk nog wel dichterbij, maar niet voldoende om Conijn van zijn titel af te houden. De rest van het veld had een aanzienlijke achterstand. “Tjerk is in staat erg sterk te lopen bij kampioenschappen en weet ook nog een goede tijd te realiseren in zo een race. Hij laat hiermee zien dat hij er goed voor staat met het oog op het baanseizoen aankomende zomer”, constateerde coach Hartensveld tevreden.

Ruime overwinning
Kruiver, vorig jaar nog indoorkampioen bij de meisjes B, deed nu mee bij de meisjes A. Daar trof ze haar vaste concurrenten Raika Lenaarts en Jessie Fairley. Samen vormden ze de kop van de wedstrijd die om de podiumplaatsen gingen strijden. Deze groep bleef het eerste deel van de wedstrijd intact. Richting het einde opende Lenaarts de aanval. Kruiver pareerde goed en kwam daar met een daverende slotronde ruim overheen. Dit bracht Kruiver de nationale titel op de 1500m in een goede tijd van 4:41,79 min. Fairley werd tweede op een ruime vier seconden en Lenaarts kwam als derde binnen. Kruiver liet zo zien na haar indoortitel van vorig jaar bij de B-junioren ook bij de A-junioren de beste te zijn.

400 meter
Ook op de 400m was er succes voor TDR. Twee talenten van het regioplan kwamen daar tot goede prestaties. Helen de Loor liep tweemaal onder de 60 seconden barrière en noteerde als snelste tijd 59,63 sec. Dit bracht haar tot een mooie vijfde plaats op het NK. Nog beter verging het Roxanne Onclin. Zij deed buiten het NK om mee aan de 400 m en kwam tot een mooi pr van 58.70 seconden.
Op de 3000 m was er een goede prestatie van Brian Bulgac te noteren. Hij kwam met een sterke 8:57,18 min tot een vierde plaats.