TDR atleten domineren in Warmenhuizen

04 September

Team Distance Runners

Posted by:


Warmenhuizen – Zaterdagavond wist een delegatie TDR atleten de Verlichtingsloop in Warmenhuizen volledig te overheersen. De podiumplaatsen gingen naar Michel Butter, Christian de Lie en Ronald Schröer. Oudkarspelaar Jody Tesselaar completeerde de “clean sweep” met een vierde plaats en pakte tevens de eindoverwinning in het Golden Three circuit.

Binnen de drie wedstrijden van het Golden Three circuit heeft de regionale klassieker in Warmenhuizen al jarenlang verruit het sterkste deelnemersveld. Ook dit jaar kende de Verlichtingsloop met Erik Negerman, Peter Hopman, Hessel Posthuma en bovengenoemde TDR-atleten een mooie startlijst. 
De wedstrijd ging over 6 Engelse Mijlen, bestaande uit 9 rondes van iets meer dan één kilometer. De wedstrijd in Warmenhuizen deed haar naam, “De Verlichtingsloop”, weer eer aan; traditiegetrouw hadden de buurtbewoners met behulp van lampen en kaarsen het parkoers volledig belicht.

Direct na het startschot ging Jody Tesselaar er als een speer vandoor, waarbij alleen zijn teamgenoten konden volgen. Vervolgens waren het Michel Butter en Christian de Lie die enige tijd het tempo hoog hielden. Uiteindelijk was het Butter die ongeveer twee kilometer voor de eindstreep de beslissende demarrage inzette en wist daarmee zijn teamgenoten van zich af te schudden. Zienderoog met veel gemak wist de Beverwijker de overwinning naar zich toe te trekken in een eindtijd van 29:38 minuten. Teamgenoot Christian de Lie liep een snelle laatste ronde en eindigde als tweede in 30:05, gevolgd door Ronald Schröer (30:08) en Jody Tesselaar (30:12).

Ronald Schröer en Jody Tesselaar nemen aanstaande zondag deel aan de 1/2 Marathon van Rotterdam. Beide TDR-atleten hopen in de havenstad hun persoonlijk record fors te verbeteren. “Na een aantal goede trainingen en het resultaat in de Ronde van Egmond en in Warmenhuizen kijk ik vol zelfvertrouwen richting Rotterdam. Ik heb er zin in”, aldus Schröer.
Michel Butter en Christian de Lie hebben hun zinnen gezet op de Dam tot Damloop, die zal plaatsvinden op zondag 18 september. Butter: “Ik heb vorige week een drukke periode met schoolactiviteiten afgerond. Dat geeft nu veel rust. Ik ben fris en gretig om mijn benen te laten spreken in de Dam tot Damloop”.