Opening Indoorseizoen voor TDR

10 January

Team Distance Runners

Posted by:


DORTMUND- Op de dag dat de lange-afstandlopers van TDR de ‘Halve van Egmond’ liepen, openden de midden-afstandlopers hun indoorseizoen op 9 januari in Dortmund.

De beste TDR prestatie werd geleverd door Leon Ineke. In de A-race, die gehaast werd op 1.50, nestelde Ineke zich vanaf de start op een vierde plek. Hij kon de aansluiting met de eerste drie net niet maken, maar evengoed kon hij in de race goed meekomen, wat resulteerde in een indoor-pr van 1.53.07. Ineke was tevreden met zijn resultaat en hoopt deze tijd de komende weken zeker nog wat aan te scherpen.
De B-race werd een prooi voor Boyd Declercq. De Almerenaar nam het initiatief en liep zo van kop af aan naar de overwinning in 1.56.26.
In deze serie verschenen ook Vincent Groen en Wouter Ammeraal aan de start, maar zij konden, o.a. door het vele geduw, niet lekker draaien en finishten respectievelijk in 1.59.01 en 1.58.84.
Nog twee TDR’ers liepen in Dortmund, met wisselend resultaat. Jonge belofte Tjerk Conijn liep 2.01.88 en sprak na afloop van een slechte wedstrijd. Daarentegen kon Ronald Kuin, meestal uitkomend op de 400m, met zijn 2.05.85 terugkijken op een goede start van het indoorseizoen.

De volgende wedstrijd die op het indoor prograama staat is het NK Studenten in M?nster (Duitsland). Hier zal ook weer een aardige ploeg van TDR aanwezig zijn.