TDR-atleet Sven van der Vliet Noord-Nederlands Kampioen

06 February

Team Distance Runners

Posted by:


GRONINGEN- In tegenstelling tot de afgelopen jaren werden het NK indoor voor A-junioren en het NNK voor B-junioren en senioren niet gehouden in Zuidbroek. Dit jaar was er een 161m lange baan aangelegd voor dit evenement in Martiniplaza te Groningen.

De opvallendste prestatie van TDR werd geleverd door B-junior Sven van der Vliet, die met overmacht de titel voor zich opeiste. De Almerenaar maakte zijn favorieten rol waar door na 500m een zodanige versnelling te plaatsen dat zijn concurrenten niet konden volgen. Met een tijd van 2.01.78 bewijst de jongeling in goede vorm te zijn en dat belooft wat voor volgende week. Voor Van der Vliet staat namelijk het NK indoor in Gent op het programma en zal hij zowel op de 800m als op de 1500m aan de start verschijnen.

In Groningen was TDR bij de A-junioren ook vertegenwoordigd. Met wisselend resultaat. Ronald Kuin begon op zaterdag met een teleurstellende 400m, maar op zondag revancheerde hij zich. Op de 800m werd Kuin 7e in een nieuw pr van 2.03.76. Eerder op de dag had hij zich met winst in zijn serie 200m in 24.03 voor de finale weten te plaatsten. Uiteindelijk in de finale kon de TDR-atleet echter, door het drukke programma dat hij dit weekend afwerkte, geen potten breken. Kuin kijkt wel terug op een geslaagd NK.
Tjerk Conijn en Lisanne Groen stelden teleur op de 1500m, zij eindigde respectievelijk als 7e en 9e.

Een medaille was er vandaag nog wel weggelegd voor de in uitstekende vorm verkerende Martijn van Leeuwen. De Castricummer won zijn serie met overmacht in 1.57.80, dat hem in het totale klassement een bronzen plak opleverde. Op de 400m domineerden Boyd Declerq en Vincent Groen de B-race. Declerq toonde zich na een snelle start de snelste van de twee, hij finishte in 52.12 en Groen in 52.36. Ook zij maken zich op voor het NK indoor in Gent komende week.