Drie overwinningen voor TDR bij finale crosscompetitie

12 March

Team Distance Runners

Posted by:

AMSTELVEEN- Vandaag liepen de junioren van TDR hun laatste crosswedstrijd van het seizoen: de finale van de crosscompetitie. Er werden drie overwinningen en daarnaast nog vier medailles in de wacht gesleept. De verwachtte overwinningen werden behaald en daarnaast verraste A-meisje Lisanne Groen met een overwinning. In Amstelveen was een afwisselend parcours uitgezet. Er werd gelopen over gras en een paardendrafbaan.

De opvallendste TDR-prestatie werd behaald door Lisanne Groen. Ze liep haar race over 3km met veel overtuiging en versnelde op het juiste moment, wat haar de overwinning opleverde in een tijd van 12.41. Zelf was Groen erg tevreden met het resultaat en net als Juniors-coach Nico Bijman hoopt zij deze lijn de komende tijd door te kunnen trekken. Derde bij de meisjes A werd Esther Schipper, die niet overtuigde op het drassige parcours.
Naast de overwinning van Groen wist TDR ook de twee jongere meisjescategorie?n op zijn naam te schrijven. B-juniore Manon Kruiver en C-juniore Margriet Berkhout wisten allebei met overmacht hun favorietenrol om te zetten in de overwinning. Berkhout liet zich in het begin niet gek maken door een snelle start van een concurrent. De jongeling trok haar eigen plan en liep, net als twee weken geleden op het NK cross, een sterke race. Kruiver maakte zich al snel los van de concurrentie en legde de 3km af in 12.08.
In diezelfde race liep Kelly Schouten een aanvallende race, waarbij ze langdurig op de tweede plaats liep. Uiteindelijk kwam Schouten op het eind net iets tekort maar haalde toch knap de bronzen plak binnen.

De jongens van TDR werden vandaag wat overschaduwd door de meisjes, maar evengoed werden er twee mooie plakken behaald. B-junioren Sven van der Vliet en Maarten Gouda behaalden respectievelijk de 2e en 3e plek. Van der Vliet liep lange tijd attent mee met favoriet Thomas Poesiat uit Aalsmeer. De Almerenaar knokte zich helemaal leeg, maar moest zo’n 800m voor de streep passen. De 5km legde hij uiteindelijk af in 17.26 en dat leverde hem een mooie 2e plek op. Zo’n 40 seconden later liep Maarten Gouda in een constante race naar de 3e plek. Gouda toonde zich erg tevreden met dit resultaat. Alwin Groen kwam vroegtijdig ten val, liep daardoor een ongelukkige race en finishte als 5e.

Voor de TDR-junioren was het vandaag een mooie afsluiting van het crossseizoen. Coach Bijman had genoten en kijkt al vooruit naar het baanseizoen, daar waar ‘zijn’ juniors ongetwijfeld weer zullen gaan presteren.