Seizoensopening voor TDR in Krommenie en Heergugowaard

14 May

Team Distance Runners

Posted by:


KROMMENIE - De Trigallez LTB Recordwedstrijden die dit jaar, wegens renovatie van de baan in Hoorn, in Krommenie werden gehouden, vormden voor een aantal TDR’ers de seizoensopening. Op deze baan, waar TDR regelmatig traint, stond een fikse wind, die de atleten op het laatste rechte stuk vol tegen kregen.

Op de 800m werd TDR vertegenwoordigd door zes man. In de A-race startten Bob Winter en Wijnand Rijkenberg. De wat zieke Winter liep geen alerte race, maar finishte door een sterk eindschot alsnog als tweede. Winter heeft aangegeven de komende weken nog een paar 800m’ers te lopen voordat hij de overstap zal maken naar zijn favoriete 1500m. Castricummer Rijkenberg beleefde een geslaagde seizoensopening in zijn eerste wedstrijd sinds een half jaar. Hij finishte als 5e in 1.54.11.
In de B-race, die overtuigend werd gewonnen door TDR-atleet Vincent Groen, verraste Lycurgiaan Tjerk Conijn. Conijn liep een dik pr van 1.56.97. De TDR jonge belofte bewees met deze seizoensopening een erg goede trainingsstage te hebben gehad. “Inderdaad, ik ben dan ook erg blij met dit pr, maar de komende wedstrijden hoop ik deze tijd nog wel behoorlijk aan te scherpen”. Tom Wiggers baalde van de slechte haas, die na 400m doorkwam in 58”. De Bergenaar nam na het uitstappen van de tempomaker direct het initiatief, maar werd op het laatste rechte stuk door zijn tegenstanders voorbijgestreefd en finishte zo als 6e. “Ik had hier een pr willen lopen, dus ik hoopte op een harde race. Helaas was dat niet het geval en daar baal ik wel van. Aanstaande vrijdag loop ik in Nijmegen de 1500m en daar ga ik voor een toptijd. Mijn vorm is erg goed en heb er veel vertrouwen in.”
Bij de dames debuteerde B-juniore Manon Kruiver in het Nationaal Baan Circuit. Kruiver liep aanvallend en dat resulteerde in een derde plek in 2.14.49 (pr). Trainer Guido Hartensveld toonde zich erg tevreden over de jonge Tuitjenhornse. “Manon is erg goed terug gekomen uit Portugal en voelt zich goed. Dat zie je bij haar ook altijd direct terug in haar manier van lopen, erg alert en aanvallend”.
Op de 400m liep A-junior Ronald Kuin naar 51.14, en gezien de winderige omstandigheden was datgene een mooi resultaat. Kuin zal, in tegenstelling tot vorig seizoen, een aantal 800m’ers gaan lopen, waarvan maandag in Vught de eerste. Almerenaar Boyd Declercq moest drie honderdsten toegeven op zijn teamgenoot en finishte in 51.17.

Heerhugowaard als opwarmer voor Vught

HEERHUGOWAARD - De instuif bij AV Hera van afgelopen vrijdagavond gebruikte een aantal TDR’ers als opwarmer voor de 3000m in Vught drie dagen later. De langeafstandsdames Selma Borst, Barbara Zutt en Esther Schipper lieten van zich spreken op de 1500m. Borst liep een pr van 4.22. In Vught zal Borst, samen met Adrienne Herzog, vertrekken op schema van het Nederlands neo-seniorenrecord, dat staat op 9.05 en is in handen van Christine Toonstra.
Barbara Zutt en Esther Schipper lieten eveneens een ruim pr aantekenen. Zij liepen respectievelijk naar 4.37 en 4.56.
Op de 400m verraste C-juniore Margriet Berkhout met 61.72, op de voet gevolgd door Lisanne Groen in 62.08. Ook zij zullen in Vught starten, maar wel op de 800m.

Fotos van de Trigallez LTB Recordwedstrijden door Karel Delvoye: tdr.sport-foto.nl