TDR-atleten presteren prima tijdens seniorencompetitie

05 June

Team Distance Runners

Posted by:


AMSTERDAM- Vandaag vertegenwoordigden een aantal TDR-atleten hun vereniging in de derde ronde van de 2e Divisie seniorencompetitie bij AV Atos. Niet in de Nike-kleding van TDR gestoken, maar in het eigen clubtenue werden er mooie prestaties geleverd op de 400, 800, 1500 en 5000 meter.

Op de 5000m wilde neo-senior Michel Butter zich testen voor zijn 10.000m-wedstrijd volgende week, waar hij de limiet voor het EK onder 23 jaar van 30.15 wil gaan lopen. De Beverwijker liep een tijd van 14.43.21 en dat betekende een zeer geslaagde test. “Inderdaad een erg goede test, ik ben niet voluit gegaan en liep vrij gemakkelijk naar deze tijd. Maar voor mijn club AV Lycurgus wilde ik de overwinning pakken en daarom zette ik op het laatst nog flink aan.” Dat was ook zeker nodig, want mede door Butter werd TDR-atleet Christian de Lie opgestuwd naar zijn derde tijd ooit op de 5000m, 14.43.94min. Een erg knappe prestatie van de AVC’er, die echter in de eindsprint zijn meerdere moest erkennen in Butter. Hera-atleet Jody Tesselaar had graag meegewild met dit groepje maar hij stelde teleur en finishte in 15.10min.

Op het sterkst bezette onderdeel van de dag, de 400m, bewees Vincent Groen opnieuw goed op weg te zijn naar de 50 seconden grens. Onder niet ideale omstandigheden snelde Groen, in het zwart-oranje van zijn club AV Hera, naar 50.69sec. “Ik zit er nu al een paar keer dichtbij, maar ik hoop dit seizoen nog de 50sec-grens te breken. Dat lijkt me echt mooi.” Club- en teamgenoot Wouter Ammeraal liet een pr van 51.69 aantekenen en in zijn kielzog liep Tjerk Conijn ook een pr, 51.84. De 800m werd een prooi voor Wijnand Rijkenberg. De Lycurgiaan boekte een gemakkelijke overwinning in 1.57.96min. Castricummer Mark Smit liep een aanvallende race en dat resulteerde in een mooi resultaat. Met een pr van 2.02.49 sleepte ook hij een mooi aantal punten in de wacht voor zijn club AVC.
Bij de dames was de TDR deelname een stuk minder talrijk. Desalniettemin liep Hera-atlete Barbara Zutt, na vorige week in Duffel, wederom een goede 1500m. Zij pakte de overwinning in 4.45.

NK Clubs
SITTARD- TDR-atleet Bob Winter verdedigde vandaag ook zijn clubkleuren. Niet bij de competitie, maar in Sittard, waar het NK Clubteams plaatsvond. De kersverse ranglijstaanvoerder op de 800m deed wat van hem verwacht werd: winnen, waardoor hij een hoop punten in de wacht sleepte voor zijn club Phanos. In een uiterst langzame race klopte Winter in een erg sterke eindsprint de concurrentie, die o.a. bestond uit Michiel Loschner.

Winter startte ook nog als tweede loper op de 4x400m en ook daar presteerde hij sterk. Met een handtijd werd er (officieus) een tijd van onder de 49” geklokt. Na deze snelheidstest en de 800m’ers die hij de afgelopen weken liep is hij klaar voor de stap naar zijn geliefde 1500m. Aankomende zaterdag zal Winter aan de start verschijnen van een internationale 1500m in Watford (Engeland) georganiseerd door de British Milers Club.