Persoonlijke records bij de Lycurgus Games

04 July

Team Distance Runners

Posted by:


KROMMENIE ? Bij de Lycurgus Games in Krommenie zijn mooie prestaties door de deelnemende TDR-atleten neergezet. Verschillende atleten kwamen tot een nieuwe persoonlijke recordtijd.

De opvallendste prestatie van de dag kwam op naam van Margriet Berkhout, uitkomend op de 800m. In het sterke damesveld wist ze als derde binnen te komen en maar liefst drie seconden van haar besttijd af te halen. Ze liet de klokken stilstaan op 2.17,68 min. In het spoor van Berkhout kwam ook Lisanne Groen tot een nieuwe verbetering. Groen haalde een halve seconde eraf en heeft nu 2.22,07 min staan als persoonlijk record.

Op de 1000 meter stond Tjerk Conijn voor TDR aan de start. Hij zat de gehele race achterin het veld en rukte het laatste stuk nog aardig op. Op deze niet vaak gelopen afstand wist hij zijn recordtijd te verbeteren tot 2.30,66 min, wat hem een zesde plaats in het sterk bezette veld opleverde.
Op de 5000 meter had Yennick Wolthuizen enige last van de warmte en dit voorkwam waarschijnlijk een pr verbetering. Desondanks wist hij met 16.15,30 min slechts enkele seconden ervan verwijderd te blijven.