TDR schittert in Belgi

30 May

Team Distance Runners

Posted by:


DUFFEL - Tijdens een internationale wedstrijd in het Belgische Duffel, op zaterdag 29 mei, toonden verschillende atleten van TDR hun vorm. Met name Bob Winter, Selma Borst en junior Tom Wiggers lieten een uitmuntende prestatie zien.

Winter startte vroeg in de avond op de 800 meter. Op deze afstand benaderde hij enkele weken terug al zijn persoonlijk record. Dat deed hij nu nogmaals, met een eindtijd van 1.50.36. Winter was met name tussen de 200 en 400 meter wat te passief. Dit kostte hem enkele seconden, die hij in de tweede ronde probeerde goed te maken. Dat lukte hem ten dele. De tweede ronde van Winter was sneller dan zijn eerste ? zeer ongebruikelijk in een 800 meter ? maar door het tijdverlies in de eerste ronde leverde het hem geen persoonlijk record op.
In de B-race leverde Boyd Declercq met 1.55.02 een knappe prestatie. Declercq liet hiermee zien langzaam naar topvorm toe te groeien.

De 20-jarige Selma Borst verraste door de 1500 meter A-race te winnen. Het lange afstandstalent toonde haar kracht door na 1000 meter te versnellen, op het moment dat de ?haas? uit de wedstrijd stapte. Borst sloeg een gat met de concurrentie en wist deze voorsprong te behouden. Haar tijd van 4.26.14 minuten betekende een persoonlijk record.
Opvallend was de prestatie van de pas 16-jarige Manon Kruiver. Kruiver kon goed meekomen in het sterke veld en liep een tijd van 4.40.37 minuten.

B-junior Tom Wiggers (16 jaar) maakt dit seizoen al eerder grote indruk, zo ook in Duffel. Wiggers liep de 1500 meter in de A race voor senioren en eindigde hierin als derde. Met zijn tijd van 3.52.65 liep hij niet alleen een persoonlijk record, maar liet hij tevens zien ??n van de meest getalenteerde B-junioren ooit te zijn. De Bergenaar komt met zijn tijd namelijk als zesde op de allertijden ranglijst, hij staat voor o.a. Arnoud Okken en Marko Koers.

In dezelfde race als Wiggers liep Jody Tesselaar weer een mooi PR van 3.55.69min. A-junior Michel Butter richt zich de komende maanden ook op de (voor hem korte) afstanden, 800 tot 3000 meter. Hij liep een goede race en kwam tot 3.57.07 min.