TDR atleten overheersen in Warmenhuizen

05 September

Team Distance Runners

Posted by:


WARMENHUIZEN – Afgelopen zaterdag wist een delegatie TDR atleten de Verlichtingsloop in Warmenhuizen volledig te domineren. De plaatsen ??n tot met vijf waren respectievelijk voor Pip Tesselaar, Ronald Schr?er, Rens Dekkers, Christian de Lie en Jody Tesselaar.

Dat de regionale klassieker een goede naam heeft weten te vestigen blijkt wel uit het feit dat er ieder jaar een aantal subtoppers aan de start staan. In het verleden heeft het publiek in Warmenhuizen dan ook al vele topatleten door de straten zien denderen. Onder andere Gerard Nijboer, de huidige bondscoach van de wegatletiek, en verdienstelijk atleet Bert van Vlaanderen hebben in hun vroegere jaren een zege weten te boeken. Ook dit jaar kende de laatste van de drie wedstrijden binnen het Golden Three circuit een sterk deelnemersveld.

Direct van start was het Erik Negerman die het initiatief nam om de koppositie te pakken. Gedurende de eerste 4 kilometer bleef de atleet op kop lopen en wist hij de tweede groep, waarin alle bovengenoemde TDR atleten zich bevonden, op voldoende afstand achter zich te laten. Mede door de verscheidene demarrages van TDR atleet De Lie kon er weer aansluiting worden gevonden en ontstond er een grote kopgroep van acht man. Met nog een paar kilometer te gaan was het jongeling Ronald Schr?er die een zodanige versnelling plaatste dat de gehele groep uitklaar viel.
TDR atleet Pip Tesselaar kon de 19-jarige Oudkarspelaar weer bijhalen en stond zijn plaats niet meer af.”Ik moest diep in de reserves tasten, maar ik wilde hier zo ontzettend graag winnen. De Verlichtingsloop, de Paaspolderloop en de Kerstcross staan nog altijd op mijn “verlanglijstje” en de eerste daarvan is binnen”, aldus de Heerhugowaarder. Daarmee was zijn overwinning in het Golden Three klassement een feit geworden. Tesselaar liet overigens de snelle eindtijd van 29:53 minuten op de 6 Engelse Mijlen klokken en was daarmee 10 seconden sneller dan de tweede man en teamgenoot, Ronald Schr?er.
Rens Dekkers wist vanuit de staart van de kopgroep op te rukken naar een keurige derde plaats en te finishen in een tijd van 30:04 minuten. De Heerhugowaarder wist zijn podiumplaats veilig te stellen door uiteindelijk over de beste eindsprint te beschikken, dat ten koste ging van teamgenoot Christian de Lie (30:05). Uiteindelijk was het Jody Tesselaar die het TDR geheel compleet maakte met een vijfde plaats in 30:08 minuten.