Snelle 5000m voor Yennick Wolthuizen

13 June

Team Distance Runners

Posted by:


WAGENINGEN – Afgelopen woensdag nam een delegatie TDR-atleten deel aan het Tartlétos Loopgala in Wageningen. De wedstrijd staat bekend om haar goede organisatie, die zich richt op het samenstellen van een deelnemersveld dat voornamelijk bestaat uit de nationale subtop. Daarnaast worden de wedstrijden op een laat tijdstip afgewerkt, waardoor de omstandigheden vaak vrijwel ideaal zijn. De ingrediënten voor snelle tijden waren aldus aanwezig. Een achttal TDR-atleten startte op de 5000m. Yennick Wolthuizen leverde een opvallende prestatie bij de mannen, terwijl nieuwkomer Inge de Jong datzelfde deed bij de vrouwen.

Yennick Wolthuizen

Wolthuizen startte in de tweede serie 5000m. Gedurende de race werd al snel duidelijk dat de 23-jarige atleet aan een goede wedstrijd bezig was. Hij passeerde al vroeg in de wedstrijd zijn teamgenoten Rens Dekkers en Pip Tesselaar en ging zich duidelijk met de winst bemoeien. Uiteindelijk finishte de Castricummer als tweede en verbeterde zijn persoonlijk record met tien seconden tot 15.04.49. Wolthuizen: “Voor TDR is het doel op de 5000m om met een tiental atleten onder de 15 minuten grens te lopen. Ik wil daar dolgraag bijhoren. Dat zou een mooie barrière voor me zijn”.

Dekkers tevreden

Voor marathonloper Rens Dekkers was de 5000m een goede snelheidstest. Dekkers noteerde een tijd van 15:11.80 en was daarmee bijna een halve minuut sneller dan drie weken eerder in Koblenz. Dekkers zet hiermee een stap in de goede richting, maar zijn tijd in Wageningen is nog wel ruim boven zijn persoonlijk record van 14:42.66.

Pip Tesselaar kwam in zijn eerste 5000m van het seizoen tot 15:19.80.
A-junior Alwin Groen liep met 15.26.70 een ruim persoonlijk record. Met zijn tijd maakt Groen een mooie sprong binnen de top 10 van de nationale ranglijst bij de junioren.

Nieuwkomer Inge de Jong

Bij de vrouwen werd er een opvallende prestatie geleverd door de 32-jarige Inge de Jong. Naar volle tevredenheid traint de atlete sinds enkele weken op proeftijd bij TDR. De Jong verbeterde haar pr met ruim twaalf seconden en realiseerde een tijd van 17.10.74. De atlete uit Koog aan de Zaan richt zich de komende weken op het NK 5000m in Amsterdam.
Op de 400m kwam Boyd Declercq in actie. Met 50.44 liep Declercq zijn snelste tijd van het seizoen.