Goede seizoensopening voor atleten van Team Distance Runners

11 October

Team Distance Runners

Posted by:


GRONINGEN ? De TDR atleten hebben, na de gebruikelijke rustperiode in de maand september, een goede seizoensstart gemaakt in de 4 Mijl van Groningen.

Snelste TDR man was A-junior Michel Butter. De Beverwijker werkte het 6,7 kilometer lange parcours af in een snelle tijd van 20.18. Butter werd daarmee eerste in het junioren klassement en bewees een goeie start te hebben gemaakt in zijn voorbereiding op het EK cross begin december.

Middenafstand atleet Leon Ineke veraste door op deze, voor de Warmenhuizenaar, lange afstand tweede TDR man te worden in een tijd van 20.45. Ineke werd hiermee 25ste overall en wist door zijn sterke slotfase net aan zijn jonge teamgenoot Tom Wiggers voor te blijven. Wiggers eindigde in zijn ex-woonplaats in een tijd van 20.48 en werd daarmee 3de junior. Wiggers gaf na afloop aan ontevreden te zijn over het laatste deel van de wedstrijd. Ook de Bergenaar wil net als Butter zijn pijlen richten op de EK cross in Heringsdorf.

Sterk was ook het optreden van junior Tjerk Conijn. Met een tijd van 21.57 eindigde de 17-jarige TDR atleet als 6de junior en was bovendien ruim een halve minuut sneller dan vorig jaar.

TDR Junior Manon Kruiver was, bij afwezigheid van Selma Borst en Barbara Zutt, de snelste TDR dame in een tijd van 25.51 en werd daarmee 4de in de junioren wedstrijd.
Verder viel de prestatie van Lisanne Groen op. Groen was met haar tijd van 27.10 ruim een minuut sneller dan het jaar ervoor.