TDR junioren opvallend in Belgische crosscup

30 January

Team Distance Runners

Posted by:

MOL- TDR-coach Guido Hartensveld heeft het lopen van buitenlandse wedstrijden hoog in het vaandel staan. Onder het mom van ?verder kijken dan de Nederlandse atletiek? namen zondag 30 januari een aantal TDR atleten deel aan de Belgische crosscup in Mol. Belgi? staat bekend om zijn crosscultuur. Een uitgelezen mogelijkheid dus, voor de TDR atleten, om hun krachten te meten met de sterk crossende zuiderburen. Dit leverde met name voor de twee junioren opvallende prestaties op.

B-juniore Manon Kruiver liep een afstand van 2850 meter op het zanderige parcours in Mol. Ze deed dit zeer aanvallend, liep een groot deel van de wedstrijd op kop en wist uiteindelijk met een scherpe eindsprint de tweede plaats te pakken.
Ook A-junior Tom Wiggers pakte een tweede plaats. Hij liep lange tijd in de kopgroep van vier man, die in de laatste ronde van de race over 6450 meter uit elkaar viel. Wiggers wist in de eindsprint zijn belagers achter zich te houden en kwam uiteindelijk slechts zeven seconden achter winnaar Hernault (Belgi?) over de finish.
Wiggers en Kruiver kregen hierdoor de bevestiging dat ze in topvorm komen voor de Nederlandse Kampioenschappen cross, over 4 weken, waar ze beiden in 2004 de overwinning pakten.

Bob Winter kwam uit op de korte cross, over 3350 meter. Winter, die eind 2004 met een overwinning in de korte cross van de Warandeloop aantoonde meer te kunnen dan de 1500 meter lopen, werd 8e in het internationale veld. Winter zat slechts 16 seconden achter de Belgische winnaar Evens en was tevreden met deze prestatie. Op dit moment werkt hij, na een zeer sterk optreden in de ? marathon van Egmond, aan zijn scherpte met als doel te vlammen op de NK cross.

TDR atletes Selma Borst en Barbara Zutt gingen de strijd aan met de Belgische en Keniaanse dames. Beiden liepen een goede wedstrijd, maar komen relatief slecht uit de voeten op een mul, zanderig parcours. Borst leverde flink strijd en was met name sterk in de tweede helft van de race, die werd gewonnen door de Belgische De Jaeger in 19.44. Borst kwam uit op een 10e plaats, in 20.49. Zutt, die gestaag progressie blijft boeken, werd 16e in 22.05

Jody Tesselaar nam deel bij de mannen lange cross. Hij liep een sterke race en eindigde als 26e in 32.22, terwijl de overwinning ging naar de Keniaan Chemweno in 29.15.