TDR in Dam tot Damloop

18 September

Team Distance Runners

Posted by:


ZAANDAM - In de grootste wegwedstrijd van Nederland, de Dam tot Damloop, stond vandaag een grote TDR delegatie aan de start.

In de groep met prominente dames, die ruim vijf minuten eerder dan de mannen vertrokken, startte TDR-atlete Selma Borst. Borst startte scherp, maar pakte daarna snel haar eigen tempo op en finishte uiteindelijk in 58.15 (12e). Dit stemde haar niet helemaal tot tevredenheid. “Ik ben in de opbouw, en wist dat het geen topklassering zou worden, maar toch had ik hier beter willen presteren.”

De TDR-mannen finishten vlak achter elkaar. Eerste TDR-atleet werd verrassend Christian de Lie, die een vlakke race liep en in 50.49 minuten finishte. Beverwijker Michel Butter liep de eerste kilometers met de kop mee, en moest dit bekopen; hij passeerde de finishlijn na 51.01 minuten. Jody Tesselaar eindigde 17 seconden achter zijn jonge teamgenoot, en was met zijn tijd van 51.18 erg tevreden. De Oudkarspelaar was met deze tijd een halve minuut sneller dan vorig jaar. Ronald Schroer liep grotendeels in zijn eentje en finishte in 51.50 min. Zeer opvallend was de prestatie van de 20-jarige Yennick Wolthuizen, die zich ten opzichte van vorig jaar met vijf minuten verbeterde: hij klokte 55.20 minuten.

Ook op de 4 en 7 km Dam tot Damloop was TDR succesvol. Beide afstanden werden bij de dames gewonnen. De 4km door Margriet Berkhout en de 7km door Esther Schipper.

Foto's: http://tdr.sport-foto.nl